Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Поховане тиквице са пармезаном

Свеже тиквице су савршено летње поврће које се може припремити на различите начине. Овај рецепт за пармезан у рерни се брзо прави и још брже једе.
Фото: Pixabay/kps7942
Састојци:
  • 2-3 тиквице
  • 200 грама хлебних мрвица
  • 150 грама пармезана
  • 65 грама свежег босиљка
  • 1 кашика белог лука у праху
  • ½ кашичице соли
  • ½ кашичице бибера
  • 1 кашичица кајенског бибера
  • 2 јаја

Припрема:

Загрејте рерну на 220 степени Целзијуса. Оперите тиквице и исеците их на танке кришке, немојте гулити кору. У једној чинији умутите јаја, а у другој помешајте презле, рендани пармезан, со и бибер, бели лук у праху, сецкани свеж босиљак и кајенски бибер. Умочите кришке тиквица прво у јаје, а затим у презле. Поховано поврће ставите на лим за печење. Пеците у загрејаној рерни око 15 до 20 минута, док тиквице не добију лепу златножуту боју. Послужите уз омиљени сос.

Пријатно!

Leti je potrebno unositi više ovih minerala

Преузмите андроид апликацију.