Свеже тиквице су савршено летње поврће које се може припремити на различите начине. Овај рецепт за пармезан у рерни се брзо прави и још брже једе.
Састојци:
- 2-3 тиквице
- 200 грама хлебних мрвица
- 150 грама пармезана
- 65 грама свежег босиљка
- 1 кашика белог лука у праху
- ½ кашичице соли
- ½ кашичице бибера
- 1 кашичица кајенског бибера
- 2 јаја
Припрема:
Загрејте рерну на 220 степени Целзијуса. Оперите тиквице и исеците их на танке кришке, немојте гулити кору. У једној чинији умутите јаја, а у другој помешајте презле, рендани пармезан, со и бибер, бели лук у праху, сецкани свеж босиљак и кајенски бибер. Умочите кришке тиквица прво у јаје, а затим у презле. Поховано поврће ставите на лим за печење. Пеците у загрејаној рерни око 15 до 20 минута, док тиквице не добију лепу златножуту боју. Послужите уз омиљени сос.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.