Почетна > Нови Сад > Новосадске приче

Нови Сад Новосадске приче

Колико кошта опремање ђака за школску годину?

Опремање детета за школу захтева често добру организацију, списак потребних ствари и куповину која ће то све да подмири на адекватан начин.
Фото: Freepik/pressfoto
Најбоље би пак било одрадити куповину према плану буџета, тако да уштеда буде на максималном нивоу. Тренутне цене у новосадским продајним објектима варирају с тога, зависно од места на коме купујете, али и од захтева детета и родитеља, варирају и цене.
Цене у новосадским продајним објектима

Најпотребније за школску годину јесте школски прибор, свеске, нови ранац за школу, опрема за физичко и ликовно, али и нова гардароба.

Школски прибор се по повољним ценама може пронаћи у великим специјализованим објектима за школски и канцеларијски прибор, о чему смо већ писали. На тим местима цене свесака малог формата иду од 60 динара па навише. За свеске А4 формата минимално треба издвојити 120 динара. Блок број 5 кошта око 130 динара.

Писаћи програм попут графитних и хемијских оловака иде од 10 динара па навише.

Пернице се могу пронаћи по минималној цени од 400 динара па навише, зависи од дезена и квалитета пернице.

Школске торбе се могу пронаћи по ценама од 1500 динара па навише.

Прибор попут математичког, али и ликовног може се наћи за укупно 2000 динара. Ту спада сет лењира, маказе, лепило, бојице, темпере, четкице за темперее, фломастери, водене бојице и зарезач.

Фото: Pexels/Karolina Grabowska

Што се тиче одеће, углавном се узима опрема за физичко васпитање, шортс, мајица и патике, где је минималан трошак 4000 динара. Најчешћи избор приликом куповине патика у овом случају су спортске радње где се патике за тренинг или трчање могу пронаћи до 3000 динара.

Поред одеће за физичко, углавном се школарцима узима и нова гардароба (тренерке, мајице, фармерице) за предстојећу школску годину где минимални трошкови износе од 6000 до 8000 динара, па навише.

Уколико се узима и нова обућа, попут патика, то онда износи од 6000 динара па навише.

Треба истаћи да се школски ранчеви могу пронаћи и у спортским радњама, попут „Planeta sport“, „Sport Vision“, „N sport“ где су цене ранчева веома повољни и могу се пронаћи и до 2000 динара.

Такође у одређеним продавницама, попут продавнице „PEPCO“ можете пронаћи читав школски асортиман по веома ниским ценама. А ако тражите нешто посебнији прибор онда у књижарама широм Новог Сада можете пронаћи свеске и писаћи програм од 100 динара па навише.

Фото: Pexels/Zen Chung
Укупан минимални трошак за опремање школарца

Укупан минимални трошак за опремање школарца није ни тако мали износ, у најмању руку требаће вам око 25000 динара. Уколико узимате само одређени школски прибор уштеда може бити по пар хиљада динара, као и када је у питању гардароба која се купује пред почетак године. С тога минимална потрошња пред први септембар иде од 5000 до 8000 динара,  што би крајњи износ могло да сведе на 15000 динара.

У коначници, потрошња може ићи и до 30000 динара зависно колико су потребе детета, да ли се купује специјално одређени прибор, гардароба,  а у крајњој линији, ако се гледа из угла уштеде и будућем школарцу се узима само школски прибор, то може  да кошта до 5000 динара.

Преузмите андроид апликацију.

Gde sve možete kupiti školski pribor u Novom Sadu?