Сигурно сте јели некада у ресторану као предјело чувене „onion rings„, пржене колутиће лука. Нису баш дијетални, али су одлична идеја за предјело или слану грицкалицу.
Састојци:
- 2 црна лука исечена на колутове
- 1 шоља млека
- 1 шоља брашна
- 2 јајета
- 1 шоља презли
- 2 кашике морске соли
- 2 кашичице млевеног бибера
- 1 литар уља за пржење
Припрема:
Да бисте спремили колутиће црног лука, најпре их потопите у млеко и одложите са стране. У дубљој чинији помешајте брашно, презле, со и бибер. Пенасто умутите јаја. Колутиће црног лука умочите у јаја, а потом уваљајте са свих страна у брашно и презле. У дубљој посуди загрејте уље. Пажљиво хватаљкама или виљушком спуштајте колутиће лука у врело уље. Пржите лук док не добије златно браон боју. Готове колутиће лука ставите на убрусе како би упили вишак масноће.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.