Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Седам идеја за уређење тераса, балкона и малих дворишта

Ово су савети које дефинитивно вреди послушати уколико ових дана отпочињете уређење свог екстеријера, јер идеје у наставку могу унети праву дозу инспирације за ваш простор, посебно уколико је мале квадратуре. Мали балкони, терасе и дворишта могу бити прелепо уређени и искоришћени на креативан начин, без обзира на ограничен простор.
Фото: Unsplash/Charleen Vesin
Максимално искористите подни простор малог балкона

Опције седења које се не савијају нити склапају вероватно неће бити добар избор на малим балконима и терасама. Определите се за лазy баг фотеље или јастуке за седење који вашим гостима могу пружити далеко интимнији осећај и одмор у стулу краљева.

Нека дизајн малог балкона увећа угаони простор

Нека ваш мали балкон креира удобна места за седење у својим угловима. Модуларни намештај за екстеријере у форми места за седење без наслона за руке може бити груписан како би се проширио или променио композицију. Финиширајте овај изглед спољне површине тепихом који дефинише њен простор, коцкастим сточићем или отоманом који дуплира своју функцију као додатно место за седење или одлагање ствари, затим поставите неколико свећа како бисте осветелели свој амбијент и обиље биљака у саксијама које ће такође утоплити атмосферу.

Декорација мале терасе помоћу панела и ограда

Искористите највише од малене нише увећавањем простора. Прво, поставите дрвене подне плочице како бисте улепшали малу терасу и додајте клупу са оставинским просторм која се дуплира као место за седење са јастуцима на врху ради већег комфора. Потом пронађите предмете који могу висити са ограда, налик решеткама, полицама и саксијама.

Мале спољне кухиње за велико уживање

Стварање спољне кухиње представља главни циљ многих власника, али шта се дешава уколико изнајмљујете простор, поседујете мали будђет или малу квадратуру екстеријера? И даље можете поставити уградну кухињу која је модуларна и веома приступачна. Кључ успеха јесте укључивање додатних површина који имају улогу пултова.

Вертикалне зидне баште и боје

Овај забавни мали спољни простор веома је једноставан за креирање. Изаберите мали округао сто и столице које се са лакоћом савијају и скривају све што вам тренутно није потребно. Посадите зеленило које расте усправно и окачите висећу башту на зид где можете узгајати биљке и цвеће.

Претворите балкон у прави тропски бар

Уколико се ваш прозорм отвара, зашто не бисте поставили неколико барских столица и створили уникатан простор за сервирање? Овај мали спољни простор садржи елементе који поседују довољно површине на врху за припрему хране или одлагање роштиља и електронских уређаја.

Одаберите удобан намештај у веселим бојама

Важни елементи у добро дизајнираном спољном простору укључују места за спавање, пултове или плоче стола и обиље личних декоративних предмета, али све ове елементе и даље можете укљућити у све површине најмањих квадратура.Почните са додавањем сетова столова који могу да издрже све спољне елементе. Када тражите сет столове, определите се за уже јер они могу служити као клупе за седење или ниски коктел столови. Додајте нешто биљака у саксији и мали сточић са стране, заједно са неколико јастука ради боје и комфора.

Kupine imaju veliki uticaj na naše zdravlje! Evo nekoliko razloga da ih jedete svaki dan!

Преузмите андроид апликацију.