Početna > Život i stil
Život i stil

Evo kako da što lakše očistite dom u kojem žive kućni ljubimci!

Mnogi potroše čitavo bogatstvo dok pronađu proizvod koji će zapravo očistiti otiske kućnih ljubimaca ili ukloniti miris urina.
Foto: Pixabay/Alkhaine

Svi koji imaju kućne ljubimce svesni su koliko je teško održavati prostor čistim. Dlake lete svuda, ako napolju pada kiša, mogu se pojaviti neki prljavi otisci šapa na podu ili tepihu, a ako je ljubimac bolestan, verovatni su proliv i povraćanje. Umesto da čekate da se nešto zaprlja, preduzmite preventivne korake i dugoročno olakšajte čišćenje.

Mali tepisi

Umesto jednog velikog tepiha koji se proteže od ivice do ivice sobe, nabavite male tepihe koji se mogu strateški postaviti na ulazna vrata (ispred ulaza i unutra) i na mesta gde kućni ljubimci vole da provode vreme, kao što je pored na kauču ili ispod stola. Male tepihe je mnogo lakše čistiti od velikih i mogu se pomerati po potrebi.

Ulje za činije i podmetače

Malo ulja će sprečiti pojavu tvrdokornih mrlja od hrane. A gumena prostirka ispod činija će sprečiti da se komadi hrane prosipaju i osuše po podu.

Pena za brijanje

Umesto da potrošite bogatstvo na sredstva za čišćenje, uzmite malo pene za brijanje, dobro protresite jer vam je potrebna pena, a ne gel i nanesite je na mesto gde se ljubimac piškio. Ostavite da se slegne na mrlju minut-dva, a zatim je obrišite krpom namočenom u toplu vodu.

Vlažne maramice za bebe

Kućni ljubimci se često zaprljaju u nekim teško dostupnim uglovima kuće i tu u pomoć priskaču maramice za čišćenje i tupi nož ili šrafciger. Omotajte maramicu oko vrha noža ili odvijača i lako očistite te uglove i uske prostore.

Dekorativni pokrivači

Postavljanje toplog ćebeta na ivicu kreveta ili preko jastuka vaše omiljene stolice omogućava i vama i vašim kućnim ljubimcima da se opustite i ozbiljno će produžiti život vašeg nameštaja. Izaberite 100% pamuk ili mešavinu akrila i pamuka, jer obe tkanine mogu da izdrže dugotrajnu upotrebu i peru se u mašini.

Ovaj program može oštetiti bubanj i skratiti vek trajanja veš mašine! Ne koristite ga često!

Preuzmite android aplikaciju.