Почетна > Србија
Србија

Од котлића до ракије: Чари гастрономије у Војводини

Поред богате историје и нестварне природе, Војводина се одувек истицала по најукуснијим јелима који житељи наше равнице припремају са много љубави! Управо због тога, годинама уназад почеле су прве гастрономске манифестације у Војводини, како би се очувала традиција наших сласних јела.
Фото: Војводина уживо

У срцу Срема, Баната и Бачке, сваке године, одржавају се гастрономске манифестације које због своје разноврсне понуде, окупљају све гурмане на једном месту. Поред преукусне домаће хране, посетиоци имају прилику да истраже и дегустирају разноврсна вина, домаћу ракију и домаће сокове.

Битно је истаћи да свака од гастрономских манифестација, није само гастрономски догађај, већ и прилика да се прослави кулинарско наслеђе Војводине.

Овог месеца, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је доделу уговора корисницима који су остварили право на средства за одржавање традиционалних манифестација у 2023. години на територији АП Војводине.

Уговори су потписани са 156 корисника, док вредност инвестиција износи близу 163 милиона, а учешће Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство износи 15 милиона динара.

Сланинијада у Качареву, Кобасицијада у Турији, Чварак фест у Сивцу и Кули, Сремска куленијада у Ердевику, Сомборски котлић, ВиноФест у Вршцу, Бодрог фест у Бачком Моноштору и друге гастрономске манифестације су и ове године оправдале очекивања многобројних гурмана, који су их испратили са осмехом на лицу и пуних стомака.

У наредном периоду очекују нас ове гастрономске манифестације: Гастро Срем у Старој Пазови, Грожђебал у Вршцу, Сремски Клоб-Коб Фест у Шиду, Гастро Фест у Бечеју, Сармијада у Бачкој Тополи, Котлић у Качареву и многе друге.


Kapućino za pse možete kupiti samo na ovom mestu – Pogledajte kako se ljubimcima dopada ova poslastica (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.