Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Сицилијански каноли

Рецепт за чувену сицилијанску посластицу.
Фото: Pixabay/Michelle_Raponi
Састојци:
  • 250 грама меког брашна
  • 15 грама шећера
  • 1 кесица лимуновог шећера
  • прстохват соли
  • 25 грама омекшаног путера
  • 1 јаје
  • 35 милилитра лимуновог сока
  • 35 милилитра воде
  • 1/2 литар уља за пржење
За пуњење:
  • 500 грама маскарпоне сира
  • 100 грама шећера у праху
  • 2 кесице лимуновог шећера
  • 200 милилитра слатке павлаке
Припрема:

Длановима помешајте брашно, со, шећер и омекшали путер. Додајте јаје, лимунов сок и воду и месите тесто око пет минута док не постане глатко. Умотајте га у пластичну фолију и оставите у фрижидеру сат времена. Охлађено тесто разваљајте на побрашњеној подлози веома танко, на дебљину једног милиметра. Исеците кругове пречника око седам центиметара. Припремите ваљке за каноли или их направите од алуминијумске фолије. Око сваког ваљка умотајте круг теста, а крајеве добро учврстите са мало воде. Остатак теста замесите и понављајте поступак док се све не потроши. Загрејте уље у плитком тигању. Смањите топлоту на средњу. Ставите каноле заједно са ваљком у уље и пржите три до четири минута, често окрећући. Пажљиво их извадите из уља, оцедите вишак масноће на папирни убрус и оставите да се охладе. Пажљиво извуците ваљак. За крему у маскарпоне додајте лимун шећер и шећер у праху, па измиксајте миксером. Затим у крему од маскарпоне сира додајте чврсто умућену слатку павлаку и све измешајте. Напуните каноле кремом од маскарпонеа и послужите.

Пријатно!

Ove namirnice često jedemo, a one izazivaju upale u organizmu!

Преузмите андроид апликацију.