Почетна > Бизнис
Бизнис

Компанија Зум тражи од запослених да се врате у канцеларије

Калифорнијска технолошка компанија Зум, која је током пандемије вируса корона постала синоним за рад на даљину, затражила је од својих радника да се врате у канцеларије.
Фото: Pixabay/BiljaST

У саопштењу ове фирме се наводи да је „структурисани хибридни приступ“ најефикаснији начин рада и да људи који живе до 80 километара од радног места треба да најмање два пута недељно раде из канцеларије, преноси ББЦ.

Компанија Зум је саопштила да ће нова правила бити уведена у августу и септембру, у временском оквиру који се разликује од земље до земље.

Ово је велика промена у односу на септембар 2022. године, када је према листу Волстрит џорнал само један одсто радника Зума редовно био у канцеларији, док је 75 одсто запослених радило на даљину, а остатак је имао неку врсту хибридног режима.

Крајем јануара, Зум је запошљавао око 8.400 људи, од којих више од половине у САД, али се тренутно налази под притиском конкурената као што је Мајкрософт и принуђен је на отпуштања и финансијске резове.

Раст компаније је успорен, а њене акције тренунто вреде 68 долара по комаду – знатно мање него у октобру 2020. године, када се њима трговало за 500 долара по акцији.

Ово је последњи у низу покушаја великих компанија да ограниче могућност рада на даљину, а претходно су то већ учиниле фирме Амазон или Дизни.

Према истраживању Универзитета Стенфорд, у јулу је 12 одсто запослених у САД радило на даљину, док је 29 одсто радника имало неку врсту хибридног режима рада.

Američki berzanski indeksi porasli, evropski indeksi uglavnom u blagom padu

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке