Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Понитка открио зашто је изабрао Партизан: То је главни разлог, не новац

Нови кошаркаш Партизана Матеуш Понитка каже да је Жељко Обрадовић главни разлог доласка у клуб из Хумске.
Фото: fiba.basketball

Пољак је имао још понуда из Евролиге, али је одлучио да се након епизоде у Панатинаикосу опроба у црно-белом дресу.

„Имао сам неколико понуда, разговарао сам озбиљно и са Макабијем… Али, одувек сам сањао да играм код Жељка, да видим каква је особа на терену и ван њега. Чуо сам доста прича, наравно, али је другачије када си део тога на свакодневној бази. Велика ствар за мене је да могу да учим кошарку од њега. То ми је била главна ствар, не новац, ни живот у граду, већ да могу да научим нешто ново од најбољег тренерског ума. Радио сам већ са Ћавијем (Пасквалом), сада бих желео да видим какве су разлике код Жељка. Такође, причао сам са Маносом (Пападопулосом), генералним менаџером Панатинаикоса и он ми је рекао да ћу тек видети када крај себе имаш такав тренерски ум какав је Жељков“, рекао је Понитка у интервјуу за „Моззарт Спорт“.

Партизан је био близу довођења Николе Миротића, али се на крају све изјаловило и репрезентативац Шпаније завршио је у Милану.

„Да, чуо сам нешто о томе… Немам друштвене мреже, па не знам како ствари функционишу на тим платформама, али сам прочитао неке текстове о Миротићу и Партизану, као и неким другим клубовима, видео сам да је било велико интересовање за њега. Што је и нормално, јер је у питању велики играч, један од најбољих у Евролиги и где год да оде, биће велико појачање. Не знам тачно шта се догодило са Партизаном, зашто није дошао, али можда ћу нешто чути током сезоне. Изабрао је Милано, тамо ће бити доста јаких играча, са великим потенцијалом. Његова је одлука, не знам га лично, али изабрао је Олимпију и тамо ће бити доста јака екипа“, казао је он.

Пољак, који има 29 година, минуле сезоне у дресу ПАО на 27 утакмица у Евролиги имао је просек од 8,4 поена, 5,2 скокова, 2,4 асистенције, 1,1 украдене лопте.

У домаћем шампионату просечно је бележио 9,6 поена, 4,3 скоа и 3,1 додавање, али све то није било довољно да остане у плановима новог тренера Ергина Атамана.

КК Партизан 2023/24

Дошли:
* Огњен Јарамаз
* Матеуш Понитка

Отишли:
* Данте Егзум
* Матијас Лесор
* Јанис Папапетру
* Јам Мадар
* Тристан Вукчевић

Остали:
* Кевин Пантер
* Зек Ледеј
* Алекса Аврамовић
* Балша Копривица
* Џејмс Нанели

ATP sproveo anketu: Ko je Oktopod? „Đoković je neverovatan“ (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.