Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Савети како да декоришете собу без много новца

Досадио вам је садашњи изглед спаваће собе? Хоћете да промените нешто? У наставку је наведено 7 добрих савета како да успете у томе, а без много новца.
Фото: Pexels/Jean van der Meulen
Амбијентално светло / LED траке

Оне су „must have“ ове године. Најбоље лампице које можете да употебите су беле боје, јер се најбоље слажу уз било коју боју зида, али можете да изабере и других боја, ако се вама више тако свидја. Такође можете и да купите такозвани – димер, помоћу којег можете да промените више боја у једном дану, или у зависности од вашег расположења. Лако се могу наћи, јер их има свака боље снадбевена продавница и нису скупе. Самолепљиве су и можете их свуда залепити, од ормана до зидова.

DIY: креативни радови

Уметнички радови показују креативност и лепоту. Окачити свој рад на зид је нешто најбоље што можете да урадите за освежење зида, јер показује вашу креативну страну и представља вас. Можете потражити преко интернета нешто што можете да направите, а можете и једноставно да насликате слику из природе или било шта што вам падне на памет. Потребно је да имате прибор и да купите рамове (или да искористите од старих слика), како би сте могли да окачите своје радове.

Промените постељину

После неког дуже времена, досади нам наша постељина на кревету. Мењање постељине на кревету поред тога што је хигијенски, врло је и занимљива. Међутим, може бити јако скупа и купује се ретко. Зато када купујете, покушајте да нађете прекривач са две стране, тако да сваког дана можете имати различит дизајн на кревету. Немојте заборавити да уз нови прекривач купите и нове јастучиће, они су супер за декорацију собе. Можете узети једноставне, једнобојне или са неким принтом. На вама је да одлучите..

Додајте мало боје

Осим ако је комбинација боја у вашој соби црно-бела, додајте мало боје! Постоји толико боја које можете комбиновати да им се не зна број.. За почетак, узмите палету боја и изаберите једну или више њих, затим пронађите декорацијеу одређеној боји. Боје су одличан начин да освежите и направите веселу атмосферу у соби. Ако вам је нешто у просторији досадно – обојите га (ако постоји могућност за то). Исто тако можете узети и самолепљиве фолије и променити потпуно изглед ормана, комоде или ноћног сточића. Супер, зар не?

Полице за књиге

Полице за књиге су у исто време корисне и лепо изгледају. Као прво, читање књига је одличан начин да проведете слободно време, повећава фонд речи и интелигенцију, а и забавно је упустити се у свет маште коју креирамо читајући. Такође, када једном почнете да купујете књиге, оне прочитане ћете увек моћи да одложите на полицу. Сигурно ћете попунити све полице за књиге док не трепнете, а тако попуњене полице ће изгледати супер на зиду и додаће још боја вашој соби.

DIY: Направите занимљиве теглице за цвеће

Прво, купите најобичније провидне тегле; могу бити различитих или исте величине, четкицу за бојење и неколико различитих боја (најбоље би биле темпере). Затим крените да их бојите и пређите бојом 2-3 пута, да би боја била интезивнија. Такође можете да узмете шмирглу и да мало ишмирглате теглицу, тј. боју, како би добила старински, рустичан изглед. Исто тако, можете узети парче чипке или салвете и да залепите око тегле. Следеће је да купите цвеће (најбоље вештачко). Вештачко цвеће траје дуже, док природно може да потраје до недељу дана у води. Теглице напуните кристалним или шареним каменчићима (као основу) и у њих ставите цвеће. Изгледаће феноменално.

Фотографије

Фотографије представљају ваше омиљене ствари, пријатеље, сећања… Једноставно можете урадити фотографије у оближњој фото – радњи. Најједноставнији начин да покажете фотографије је да их окачите на зид или залепите на огроман пано и тако да направите огроман „фото – зид“. Украсиће вам зид, а исто тако ћете се сваки пут кад их погледате сетити најлепших тренутака у свом животу.

Da li perete kosu ujutru ili uveče? Nema veze jer jedna navika je zdravija

Преузмите андроид апликацију.