Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Знамо сви да први петак у месецу доноси забаву и одличан провод у Нови Сад! Петак за памћење! (петак, 4. август)

Једва смо дочекали да дође петак. Петком је све лакше, лакше се и дише, иако је и данас планирана највиша дневна температура од 34 степена. Данас је дан када се ужива, излази и спрема за викенд.
Фото: Градске инфо

Ево шта нас очекује овог петка у Новом Саду:

Очекује нас изложба удружења КРУГ из Будимпеште  коју можете погледати од данас, 4. августа до 20. августа 2023. године, у галерији „ФОРМА“ Илије Огњановића 3.

Фото: Галерија „Форма“

Ако сте љубитељи кинематографије, биоскопа на отвореном онда је овај петак ваш дан.

Овог петка, 4. августа на репертоару летњег биоскопа у КС Еђшег који организује „Istituto Italiano di Cultura di Belgrado“, у оквиру серијала савременог италијанског филма биће пројекција филм „Дечко од злата“.

Фото: Facebook.com/Edjsegkulturnastanica

Радња филма: Филм прати Давидеа, публицисту, који живи у Милану и верен је са Силвијом. У свакодневном животу напада га анксиозност и незадовољство, које може да задржи само уз помоћ таблета. Након смрти свог оца, познатог сценаристе филмова Б продукције, сели у Рим и напушта своју вереницу. Упознаје и заљубљује се у бившу глумицу, која се представља да је власница издавачке куће… Шта се даље дешава, открићете ако дођете вечерас у 21:00 у КС Еђшег.

И обожаваоци добре музике могу да уживају вечерас.

У оквиру сада већ традиционалне манифестације „Лето на Тргу галерија“, ове године публика ће имати прилике да се дружи са новосадском ‘old school’ атракцијом, у народу познатијом као Плави Птичић уз коју ће имати прилике да се подсети највећих хитова шездесетих година са америчког континента.

Фото: PrtSc/ Facebook

Ако волите Дорсе, Криденсе, Џеферсоне, Томије Џејмса и Шонделсе , Кингсмене, ‘Canned Heat’ и ‘Steppenwolf’као и великане Дилана, Јанга, Хендриxа и Џенис Џоплин, будите сигурни да сте на правом месту и у правом друштву :

Роберт Радић – бубњеви (Велики Презир),

Роберт Телчер – електрична гитара (Партибрејкерс),

Зоран Лекић – електрична гитара (Атеист Рап),

Златомир Гајић – бас гитара (еx Гифт) и

Горан Половина – вокал, акустична гитара и усњак (еx. Минстрел)

Супернова Тиса Лекић – Лиманска Џенис Џоплин и Милан Половина (електрична гитара).

Врт између галерија Спомен збирке Павла Бељанског и Матице српске.

Концерт почиње у 21:00 сат, а улаз је бесплатан.

И поред „Лета у Галерији“ лето почиње и у Дому војске.

Културна манифестација за целу породицу „Лето у башти Дома војске“ на кеју, у виду позоришно-музичког програма, почиње вечерас и трајће до 26. августа.

Фото: Илустрација

Репертоар представа током три недеље петком и суботом подељен је на дечији и вечерњи програм. Дечије представе почињу од 19:оо часова и представе за одрасле од 21:00 час, управо у летњој башти Дома војске на кеју.

Све представе су бесплатне.

Фото: Градске инфо
Љубитељи базара, пазара, добре хране и пића немојте заборавити да је први петак у месецу. Знамо сви да је први петак у месецу резервисан за „Новосадски ноћни базар“ на Рибљој пијаци од 18:00 часова.

Новосадски ноћни базар окупља мале произвођаче, уметнике и креативце и нуди посетиоцима прилику да се у вечерњим часовима опусте и угоде себи, купујући неки ручно рађен производ и уживајући у гастрономским специјалитетима.

Поједине улице у Петроварадину ће данас остати без струје. ОВДЕ погледајте које!

Уживајте!

Kako su se Novosađanke nekada oblačile za plažu? Moda kupaćih kostima kroz vekove

Преузмите андроид апликацију.