Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Živimo u gradu velikog srca – Novosađani rado koriste Humanitarni parking

Novosadska plaža Štrand nedavno je dobila posebno značenje za mališane obolele od raka, jer su zvanično puštena u rad 28 parking mesta namenjena upravo za lečenje ovih hrabrih dečjih boraca. Ova inicijativa je deo humanitarne akcije koju je sproveo Parking servis iz Novog Sada u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR).
Foto: Gradske info

Ovim gestom, Parking servis je pokazao svoju društvenu odgovornost i istinsku brigu za decu koja se suočavaju sa ovom teškom bolešću. Ove akcije su deo šireg spektra humanitarnih aktivnosti koje je Parking servis sproveo u proteklom periodu.

Gradska preduzeća su prepoznata kao partneri u mnogim humanitarnim akcijama koje su organizovane u Novom Sadu.

Jedna od njih bila je izgradnja NURDOR kuće na Popovici, gde su JKP Gradsko zelenilo, JKP Čistoća, JKP Vodovod i brojna druge organizacije pokazale jedinstvo i podršku u ostvarenju humane misije. Tada su svi zajedno doprineli stvaranju toplih domova za porodice koje su to najviše trebale.

Sada je fokus na novoj humanoj akciji – Humani parking.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gradske info (@gradskeinfo)

Ideja je jednostavna, ali izuzetno efikasna. Svi koji žele da podrže ovu humanitarnu inicijativu mogu to učiniti na veoma jednostavan način – slanjem SMS-a sa tekstom „1“ na broj 1150.

Ovom porukom, mogu uplatiti simboličnih 100 dinara, što je cena celodnevnog parkiranja, i na taj način direktno donirati sredstva za unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od malignih bolesti.

Svaka uplata predstavlja važan korak u ostvarivanju humanog cilja. Sredstva prikupljena ovom akcijom će biti namenjena podršci NURDOR-a u njihovim aktivnostima.

NURDOR je neprofitno udruženje koje se posvećuje pružanju pomoći deci oboleloj od raka, ali i njihovim porodicama, kako tokom lečenja tako i nakon njega. Ova podrška je dragocena i omogućava bolje uslove lečenja, rehabilitacije i pruža ohrabrenje i podršku najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima tokom celog puta borbe protiv ove teške bolesti.

U ovom trenutku, svake nedelje jedno dete u Srbiji izgubi bitku sa ovom opakom bolešću. To je potresna statistika koja nas svakodnevno podseća koliko je važno ulagati napore u borbu protiv raka kod dece.

Humani parking na plaži Štrand predstavlja korak u pravom smeru, pružajući nam priliku da zajedno kao društvo pokažemo solidarnost i empatiju prema onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Direktor Parking servisa „Novi Sad“, gospodin Stevan Lugonja, naglasio je da preduzeće ima snažnu želju da deluje društveno odgovorno, te je akcija Humani parking samo nastavak njihovih aktivnosti u tom pravcu. Saradnja sa NURDOR-om je potvrda njihove posvećenosti unapređenju zdravlja i života dece obolele od malignih bolesti.

Adice – od periferije grada do zanimljive gradske četvrti (VIDEO)

Preuzmite android aplikaciju.