Почетна > Србија
Србија

Весић: Продат је само објекат Сава центра а не и околно земљиште

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић поручио је данас народној посланици Двери Радмили Васић да се прво добро информише па да тек онда критикује и навео да је Сава центар продат на јавном тендеру, а да земљиште око тог објекта никада није било предмет продаје.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Васић је на седници републичког парламента рекла да је Сава центар продат за 17,5 милиона евра, а да се ни дан данас не зна шта је са земљиштем уз тај објекат и упитала због кога се доносе измене и допуне Закона о планирању и изградњи.

Весић је одговорио да је то класичан пример, како се нада, потпуног неразумевања, а не незнања.

„Сава центар је продат на јавном тендеру на који је могао свако да се јави и да понуду. Продат је објекат и ништа више. И још нешто, госпођо Васић, предмет конверзије по садашњем закону који се укида може да буде само објекат који је купљен из приватизације или стечаја. Сава центар јер као државна својина продат на тендеру тако да ни по садашњем закону Сава центар не би био предмет конверзије”, поручио је Весић.

Он је навео да је земљиште око Сава центра, односно паркинг, закупљено од Дирекције за имовину Републике Србије и да се тај закуп држави плаћа.

Истакао је да је у Сава центар до сада уложено више од 100 милиона евра и да ће када буде завршена његова реконструкција, конгресни капацитет бити између 5.000 и 7.000 због чега ће, додао је, Београд имати потребу да изгради три-четири нова хотела високе категорије „јер ћемо имати конгресне туристе“.

“Према томе, следећи пут када поставите питање, прво прочитајте у огласу шта се продавало, а у огласу пише да се продаје објекат. Објекат је продат на јавном конкурсу, а што се тиче земљишта, оно никада није било предмет продаје”, рекао је Весић.

На питање Васић да ли ће након усвајања измена и допуна Закона о планирању и изградњи земљиште око Сава центра постати приватна својина на штету свих грађана, Весић је одговорио:
“Опет морам да кажем да ништа не разумете. Када продате објекат, онда продајете само објекат и земљиште испод њега, ништа више”.

Đurić: Kurti ima antiameričko ponašanje destabilišuće po ceo region

Преузмите андроид апликацију.