Početna > Srbija
Srbija

Počela pokazna vežba Vojske Srbije na Pasuljanskim livadama

Na Vojnom kompleksu na Pasuljanskim livadama danas posle podne počela je pokazna vežba pripadnika Vojske Srbije, a komandu za početak izdao je predsednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić.
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Pokazno gađanje organizovano je u okviru završne faze obuke pripadnika Vojske Srbije sa novouvedenim naoružanjem i vojnom opremom.

Brigadni general zamenik komandanta Kopnene vojske Slađan Stamenković naveo je da u okviru gađanja učestvuje 743 pripadnika VS sa 56 ključnih sredstava ratne tehnike.

On je rekao da je u prethodne dve nedelje izvedena obuka na modernizovanim naoružanjem, da je deo obučavanja izveden i u noćnim uslovima, a da će današnja vojna gađanja pokazati obučenost i spremnost rukovanju oružjem i tehnikom koja su im na raspolaganju.

Vežbi između ostalih prisustvuju i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.

(MAPA) Olujno nevreme ponovo nad regionom, Sledi udar nove superćelijske oluje: U okruženju upaljeni alarmi, a evo šta čeka Srbiju (FOTO)

Preuzmite android aplikaciju.