Ананас је бразилско воће које се састоји од велике количине воде, али то не значи да му недостају хранљиве материје.
Извор је јода, витамина С, органских киселина и бромелаина. Једна шоља ананаса садржи око 78,9 милиграма витамина С, као и 2,3 грама влакана, заједно са 2,6 милиграма мангана.
Ананас је међу најукуснијим тропским воћем. Може се конзумирати свеже, кувано или конзервисано и у било које доба дана.
За доручак, може да буде део смутија, мафина или да се једе свеж уз уобичајени доручак.
За ручак може бити део вегетаријанског хамбургера или сендвича са пилетином, док се за вечеру може динстати са пиринчем или пећи на роштиљу и додати рибљим такосима.
А какао је богат витаминима, сматра се лековитом храном.
Неколико разлога зашто би требало да једете ананас:
– одличан је за варење
– доприноси правилном функционисању јетре
– помаже у борби против анемије
– брине о кожи
– има антидиуретски ефекат.
Преузмите андроид апликацију.