Почетна > Свет
Свет

Кина: Након олујних киша настрадало 15 особа, четири се воде као нестале

Најмање 15 особа је настрадало, а четири се воде као нестале након олујних киша на југозападу Кине, док је на хиљаде људи евакуисано из својих домова, јавила је данас Синхуа.
Фото: Танјуг/Li Yuyang/Xinhua via AP

Од последица обилних киша „настрадало је 15 људи, а нестале још четири особе у Чунгкингу на југозападу Кине“, саопштиле су локалне власти, јавила је кинеска агенција, пренео је Ројтерс.

Потврда о жртавама објављена је дан након што су метеоролошке службе упозориле да су могуће непогоде проузроковане кишама које су захватиле велики део централних и југозападних делова земље.

Председник Кине Си Ђинпинг наредио је да „власти на свим нивоима дају приоритет осигуравању безбедности људи и имовине“, јавио је Чајна њуз.

Си је нагласио да виши званичници на свим нивоима треба да преузму вођство у борби против поплава, ставе безбедност људи и имовине на прво место и теже минимизирању губитака, пренела је телевизија Њу Чајна.

Размере штете су толике да се, како је јавила Синхуа, јуче због кише у Чунгкингу, покрајини у којој живи 31 милион становника, урушио железнички мост, пренела је Синхуа.

У суседној покрајини Сечуан више од 460.000 људи је погођено олујним кишама.

Власти наводе да је око 85.000 људи евакуисано из својих домова због кише, а да се ове седмице очекују велике поплаве у планинским подручјима и могућа клизишта.

Rusija i Sirija izvešće zajedničke vojne vežbe

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке