Почетна > Србија
Србија

Одржан састанак о изградњи линијске инфраструктуре за стадион и Експо

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали, данас је одржао радни састанак на тему пројеката изградње линијске инфраструктуре и самих објеката Националног стадиона и Експа.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић 

Мали је навео да су на радном састанаку разговарали о изградњи новог Националног стадиона, Експо комплекса и новог Београдског сајма, пројектима који су, како је навео, од огромног значаја за Србију и Град Београд,

„Србија ће бити поносни домаћин специјализоване Експо изложбе 2027. године, што је огромна част за нашу земљу. Истовремено, то је и велика обавеза и одговорност и због тога се ништа не сме препустити случају. Сваки детаљ се мора пажљиво пратити, а рокови поштовати“, навео је Мали на Инстаграм профилу.

Како је рекао, „пред нама је огроман посао, који подразумева насипање терена, изградњу линијске инфраструктуре, као и самог стадиона и објеката за Експо“.

Он је објаснио да су припремни радови на терену већ почели.

„Захваљујући комплексу који правимо у Сурчину, ми ћемо имати највеће градилиште у овом делу Европе, површине око 150 хектара. Организација Експо изложбе потврдиће позицију наше земље као економског, културног, спортског, али и политичког центра у овом делу Европе“, навео је министар Мали.

Vesić: U funkciji zajednički TAG između Srbije i Severne Makedonije

Преузмите андроид апликацију.