Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad Fudbal

FK Vojvodina se seli u Bačku Topolu – poznato kada počinju radovi na „Karađorđu“

Fudbaleri Vojvodine novu sezonu kreću sa svog „Karađorđa“, a rekonstrukcija stadiona u Novom Sadu počinje 1. oktobra, saopštio je danas Upravni odbor FK Vojvodine.
Foto: FK Vojvodina

U saopštenju se navodi da je na sastanku sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem i sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije dogovoreno da rekonstrukcija stadiona „Karađorđe“, koja podrzumeva građevinske radove i postavljanje novog „zelenog tepiha“ sa hibridnom travom, započne 1. oktobra.

Kako je definitivno određen datum početka radova na „Karađorđu“, Upravni odbor FK Vojvodina doneo je odluku da fudbalsku sezonu 2023/2024 započne na stadionu u Novom Sadu na kome će FK Vojvodina kao domaćin igrati svoje utakmice do 30. septembra.

Nakon tog datuma pa sve do završetka pomenutih radova svoje sportske rivale Vojvodina će dočekivati na stadionu „TSC arena“ u Bačkoj Topoli.

Što se tiče međunarodnih utakmica, od ranije je poznato da stadion „Karađorđe“ ispunjava samo „UEFA 2 standard“, međutim, FK Vojvodina i dalje čeka konačnu odluku UEFA, te će u narednih sedam do 10 dana biti poznato da li će Voša biti domaćin u Novom Sadu ili u Bačkoj Topoli, navodi se na sajtu FK Vojvodina.

Najboljim novosadskim đacima tradicionalno uručene Vidovdanske nagrade – dodeljeno ukupno 1.105 nagrada (FOTO)

 

Preuzmite android aplikaciju.