Почетна > Свет
Свет

Ванредна седница Савета безбедности Казахстана због ситуације у Русији

Председник Казахстана Касим-Џомарт Токајев одржао је ванредну седницу казахстанског Савета безбедности у вези са ситуацијом у Русији, саопштила је прес-служба казахстанског лидера.
Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„Током догађаја, шеф државе је саслушао извештаје премијера, генералног тужиоца, председника Комитета за националну безбедност, министара одбране, унутрашњих и спољних послова о мерама за спровођење инструкција у вези са ситуацијом у Русији“, наводи се у саопштењу, преноси ТАС С.

Прес служба је објаснила да упркос чињеници да је оно што се дешава у Русији унутрашње питање Русије, становници Казахстана забринути су због ситуације у пријатељској земљи са којом деле најдужу границу на свету.

Токајев је подсетио да је у телефонском разговору са руским председником Владимиром Путином подржао мере које руске власти предузимају да очувају уставни поредак и осигурају безбедност својих грађана.

„Касим Жомарт Токајев је поздравио споразум о прекиду непријатељстава. Према председнику, главни приоритет унутрашње политике сваке државе, укључујући Казахстан, треба да буде принцип владавине права као основе за очување јавног реда и мира и друштвено-економског развоја“, наводи се у саопштењу прес служба.

Поред тога, на састанку је указано на потребу да се обезбеди финансијска и економска стабилност у земљи, као и безбедност грађана Казахстана.

U Rostovu na Donu mirno, Moskovljanima savetovano da izbegavaju autoput

Преузмите андроид апликацију.