Početna > Srbija
Srbija

Petković: Kosovska policija tukla i maltretirala sve uhapšene Srbe

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević posetio danas neosnovano uhapšene Srbe sa KiM koji se nalaze u pritvornim centrima u Podujevu i u Gnjilanu i tom prilikom se uverio da je kosovska policija maltretirala i tukla sve uhapšene Srbe.
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

„On je u Gnjilanu posetio Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića koji su uhapšeni 29. maja, a u Podujevu je posetio i Miluna Milenkovića Luneta, Nemanju Vlaškovića, Dalibora Spasića, ali i Milovana Božovića koji je uhapšen početkom aprila ove godine“, rekao je Petkovića na vanrednoj konferenciji za medije.

Dodao je da je Pavićević, koji je trenutno na putu za Beograd i da će o svemu sačiniti zvanični izveštaj, ustanovio da je kosovska policija posebno maltretirala i tukla uhapšene prilikom privođenja i odvođenja u pritvorne centre.

„Ozbiljne povrede su zadobili neki od njih. Naročito Dušan Obrenović i Milun Milenković Lune. Inače i sada koliko je prošlo od hapšenja svih Srba i dalje su povrede vidljive. Naročito kod Luneta i Dušana Obrenovića“, naveo je Petković.

Dodao je da je Pavićević rekao i da Milenković ima i šavove po glavi, modrice ispod očiju i da su tragovi nasilja i prebijanja na njegovom telu vidljivi.

„Tukli su ga dok su ga ispitivali, dok je sedeo vezan na stolici. Čak su u jednom trenutku lekari tražili da Lune ide na snimanje glave. Prilikom hapšenja je specijalac ROSU je kundakom više puta udario u glavu Luneta i bio je pokriven belim pokrivačem da se to ne bi videlo prilikom odvođenja“, rekao je Petković.

Istakao je da su sada uhapšeni Srbi dobro, ali i upozorio da će mnogima ostati trajni ožiljci koji če ostati.

Srbija i Mađarska potpisale sporazum u oblasti odbane i bezbednosti

Preuzmite android aplikaciju.