Почетна > Нови Сад

Нови Сад Србија

На конкурсу за подршку младима у руралним срединама додељена 163 уговора, издвојено 200 милиона динара

У Покрајинској влади додељено је 163 уговора лицима који су аплицирали на конкурс за подршку младима у руралним срединама.
Фото: nsuzivo.rs

Циљ овог конкурса јесте демографска обнова руралних подручја Војводине ради подстицања останка младих и њиховог повратка из градова Потпредседник Покрајинске Владе и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Владимир Галић навео је да се овај конкурс примењује од 2017. године.

Фото: nsuzivo.rs

– До сада је близу 1.000 младих људи који имају пољопривредна газдинства а да су остварили средства по овом конкурсу. Суштина конкурса је да млади остану у руралним срединама. Предмети су биљна и сточарска производња, а укупно 200 милиона динара је предвиђено за овај конкурс. Највиши износ који можете добити по пријави је 1.500.000 динара а најнижи 500 хиљада динара. За куповину средстава Покрајинска влада ће платити 90 одсто. Од целокупног износа 75 одсто ће бити авансирано – рекао је Галић.

Фото: nsuzivo.rs

Присутни су након обраћања, потписали уговоре, а Марија Новаковић, из Нових Карловаца, истакла је да има ново газдинство и тиме је остварила право да учествује у конкурсу.

– На конкурсу сам добила милион и по динара, а искористићу их за обнављање механизације за нашу фарму – рекла је Новаковић.

Komesarijat: Pomogli smo više od 26.000 porodica da reše stambeno pitanje

Преузмите андроид апликацију.