Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

JVP Vode Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat i danas uspešno rešavaju akcident na Dunavu

Hitna zajednička akcija JVP “Vode Vojvodine” i JVP “Srbijavode” započela je sanaciju i sve druge potrebne procedure, s ciljem brzog i efikasnog uklanjanja svih zagađenja, naftne mrlje i štetnih posledica iz Dunava nakon jučerašnjeg izlivanja nafte na glavnom toku reke.
Foto: Gradske info

“Akcident se dogodio kod naselja Čelarevo. Izlilo se između 25.000-30.000 litara goriva iz broda koji plovi sa bugarskom zastavom. Odmah su na teren izasli nadležna vodna inspekcija i predstavnici “Voda Vojvodine”, zajedno sa predstavnikom sektora za vanredne situacije Bačke Palanke. Mrlja je prošla Novi Sad i pod nadzorom je. Pomor ribe nije detektovan. Inspekcija zaštite životne sredine se stavila na raspolaganje svim službama, u pripravnosti je i spremna da reaguje”, izjavio je Nemanja Ivanović pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za portal Vojvodina uživo.

U ovom trenutku razvučena je mreža kod Batajnice. Mrlja koja sada pluta još nije stigla do Batajnice, a JVP “Vode Vojvodine” su sinoć oko 19 časova registrovale početak mrlje kod Naftahema u Sremskim Karlovcima. JVP “Srbijavode” trenutno šire mrežu kod Batajnice-Zemuna.

Kupanje na novosadskoj plaži Štrand, nije dozvoljeno.

Veza koja će promeniti grad: Četvrti most na Dunavu ulazi u novu fazu razvoja (VIDEO)

 

Preuzmite android aplikaciju.