Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде вечерас почињу финалну серију АБА лиге

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде вечерас у Београдској арени од 20 сати почињу финалну серију плеј-офа АБА лиге и борбу за трофеј и директно место у Евролиги.
Фото: АБА лига/Драган Стјепановић

После много перипетија око календара, коначно је све завршено, па ће у првом плану бити дешавања на терену.

„Очекујем занимљиву серију, имали смо времена да се припремимо и надам се да ћемо већ у првој утакмици одиграти добро. Сигурно да морамо бити на високом нивоу ако мислимо да победимо у првом сусрету, јер треба ићи из утакмице у утакмицу“, рекао је у најави меча тренер Партизана Жељко Обрадовић.

Он је уочи дуела са „црвено-белима“ имао поруку за навијаче Партизана.

„Имам поруку за наше навијаче који су показали да су најбољи и најоданији у Европи. Податак да ћемо већ на првој утакмици пребацити бројку од пола милиона навијача је нешто невероватно. Позивам их да поново направе фантастичну атмосферу, да бодре екипу и да све протекне у фер и спортском духу. Да се сви људи из Црвене зведзе осећају пријатно и да се након утакмице искључиво и само прича о кошарци“, рекао је Обрадовић, а преноси званични сајт Партизана.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић истакао је да је задовољан јер напокон почиње и додао да су после толико времена сви жељни да почну, и навијачи и играчи једног и другог тима.

„Нека буде фешта од кошарке, да сви уживамо и да бољи победи. Имали смо мало предсезону, припреме, па се мало све пореметило, видећемо. У свим утакмицама ће бити кључ који квалитет једне и друге екипе ће да превагне. Партизан има изванредан нападачки квалитет, а ми смо можда мало бољи у одбрани. Видећемо шта ће да превагне“, рекао је Ивановић новинарима на последњем тренингу уочи меча.

Финална серија АБА лиге игра се на три добијена меча, а Партизан је домаћин у прва два.

Košarkaši Denvera osvojili prvu titulu NBA šampiona,dabl-dabl Jokića za istoriju

Преузмите андроид апликацију.