Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Književno veče u KS „Barka“, 7. i 8. juna

Još jedna književno veče čeka vas u Kulturnoj stanici „Barka“ 7. i 8. juna od 19:00 časova, ovoga puta sa pesnikinjom Tanjom Stupar Trifunović.
Foto: KS Barka

Prve večeri održava se književna radionica za decu i omladinu, dok narednog dana uživamo u književnoj večeri sa gošćom i moderatorom razgovora Bojanom Krivokapićem.

Tanja Stupar Trifunović, rođena je u Zadru 1977. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Banjoj Luci. Objavila je šest knjiga poezije, knjigu priča, dva romana kao i grafički roman „More je bilo mirno“ u saradnji sa ilustratorkom Tatjanom Vidojević.

Prevođena je na engleski, španski, bugarski, mađarski, nemački, poljski, slovenački, makedonski, ruski, češki, danski, italijanski i francuski.

Dobitnica je više nagrada za poeziju i prozu, između ostalih, i Nagrade Evropske unije za književnost (EUPL) 2016. godine za roman „Satovi u majčinoj sobi“, nagrade „Risto Ratković“ i „Milica Stojadinović Srpkinja“ za najbolju knjigu poezije za knjigu pesama „Razmnožavanje domaćih životinja“ i Vitalove nagrade „Zlatni suncokret“ za najbolju knjigu objavljenu u 2019. godini na srpskom jeziku za roman „Otkako sam kupila labuda“.

Kragujevački Gradski kamerni orkestar „Šlezinger” nastupa u Svilari 6. juna

 

Preuzmite android aplikaciju.