Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Алонсо: Ред Бул је недодирљив, али нећемо да одустанемо

Возач Астон Мартина Шпанац Фернандо Алонсо изјавио је данас да се још није приближио актуелном прваку у шампионату Формуле један Максу Ферстапену из екипе Ред Бул, преноси АП.
Фото: Танјуг/AP Photo/Rebecca Blackwell

Алонсо је ове сезоне на шест трка остварио пет подијума. Он је освојио друго место на јучерашњој трци за Велику награду Монака, док је Ферстапен стигао до победе. Ферстапен је први у генералном пласману возача са 144 бода, док је Алонсо трећи са 93.

Наредна трка биће вожена четвртог јуна за Велику награду Шпаније на стази у Барселони.

„Нећу вршити никакав притисак ни на свој тим ни на себе“, рекао је Алонсо.

Његов клупски колега Серхио Перес освојио је јуче 16. место на ВН Монака, пошто је стартовао последњи након грешке у квалификацијама.

„Потребни су нам викенди у којима Ред Бул има проблема као што је имао Серхио сада када није освојио бодове… Али, чистим темпом, мислим да још немамо шансе да се приближимо“, рекао је Алонсо.

Возач Астон Мартин је истакао да је био близу да освоји пол позицију у Монте Карлу.

„У квалификацијама смо били близу, али смо у трци поново видели да је Ред Бул доминантан. Тако да морамо да прихватимо да ће и следећи викенд бити можда као и било која друга трка ове године у којој је Ред Бул недодирљив. Али, нећемо да одустанемо“, истакао је Алонсо.

Bahar: Zvezdina istorija impresivna, zajedno možemo da napravimo velike stvari

Преузмите андроид апликацију.