Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Na Limanskoj pijaci treću godinu zaredom koncert klasične muzike

Pred  više desetina posetilaca Limanske pijace održan je prvi koncert klasične muzike u okviru ovogodišnje „Hrane za uši“ koju treću godinu zaredom organizuje udruženje građana „Dunavska sonata“. Pijanista Jožef Riter i violinistkinja Branislava Jovanov sat vremena izvodili su dela Mocarta, Štrausa, Bokerinija, Šostakoviča i Pjacole.
Foto: Dunavska sonata/ustupljena fotografija

“ Oduševljena sam. Kada sam čula klasiku na pijaci, prva asocijacija mi je bio Njujork, u kom sam boravila na školovanju. To je živ grad koji u svakom kutku nudi neki umetnički događaj. Verujem da je ovo pravi put da Novi Sad postane umetnički megapolis. Čestitam vam na hrabrosti i ideji“ – rekla je Olivera Ranđel.

Prema rečima Jožefa Ritera, posetioci pijace su vrlo zahvalna publika, koja je s oduševljenjem prihvatila koncept da uz kupovinu namirnica besplatno uživa u klasičnoj muzici.

„U svojoj karijeri nastupao sam i s velikim orkestrima, u raznim dvoranama u Srbiji, ali ovakvu nesporednost i otvorenost nisam doživeo. Dugo ću pamtiti aplauz s Limanske pijace i jedva čekam sutrašnji koncert na Ribljoj pijaci“ – rekao je Riter.

Dunavska sonata koncertnu seriju „Hrana za uši“ realizuje uz podršku Gradske uprave za kulturu i u saradnji sa JKP „Tržnica“.

Foto: Dunavska sonata/ustupljena fotografija

„Ovo je nama treći put da nastupamo pred posetiocima Limanske pijace. Limanska pijaca je dobar koncertni prostor zbog akustičnog krova, ali  pre svega zbog ljudi koji na njoj rade, koji imaju veliko razumevanje za naš projekat. Izuzetno se radujemo što ćemo uz podršku Gradske uprave za kulturu i „Tržnice“ biti u prilici da nastavimo s realizacijom besplatnih koncerata klasične muzike na gradskim i prigradskim pijacama“ – rekla je Milica Trifunov, direktor UG „Dunavska sonata“.

Duo Riter – Jovanova,  na Ribljoj pijaci u nedelju 28. maja u 10 sati.

Pomozimo Lenki da pobedi opaku bolest

Preuzmite android aplikaciju.