Početna > Srbija
Srbija

Ovo mesto uskoro postaje srpska Kapadokija – karte uskoro u prodaji

Baloni za projekat „Srpska Kapadokija” isporučeni su Inđiji da bi, kako je i najavljivano, komercijalni letovi krenuli 3. juna. Prodaja karata za let balonom iznad Krčedinske ade počinje danas, potvrdio je za „Dnevnik” direktor Turističke organizacije Inđije Milan Bogojević
Foto: Turistička organizacija Inđija

Kako je pojasnio stiglo je sedam balona, dva su za prevoz po 20 putnika i pet manjih koji imaju kapacitet tri do četiri ljubitelja panoramskog letenja.

“ Krajem maja dolazi još 10 pilota iz Kapadokije. Ishodovane su sve potrebne dozvole koje daje Direkcija za civilno vazduhoplovstvo, Ministarstvo za zaštitu životne sredine, „Vojvodina vode” i ostali. Letovi će biti od 19 sati, u danima vikenda, utorkom i sredom. Cena karte će biti 6.000 dinara po osobi. Odlučeno je da letovi budu u večernjim satima jer je tada vetar najpovoljniji za te prilike. Baloni bi leteli u vis do 50 metara i tu bi se zadržavali oko šest, sedam minuta, gde možete uživati u prelepoj panorami koju možete i fotografisati „– pojasnio je Bogojević.

Pored toga, biće organizovan prevoz katamaranom i brodom od pristana do Krčedinske ade.

„U jednom smeru brod i katamaran će ploviti oko 25 minuta. Prolaziće ispod Beščanskog mosta, pored Koviljsko-petrovaradinskog rita, rukavca do Krčedinske ade. Cena karte za brod će biti 500 dinara po osobi“ – kazao je Bogojević.

Prevoz će kretati iz Krčedina sat i po pre leta, oko 17.30 sati.

„Krčedinska ada je već sada veoma atraktivna turistička tačka Vojvodine, a uvođenjem ponude letenja balonom na njoj postaće jedna od najvećih turističkih atrakcija u Srbiji i šire. Vikendom ovo ostrvo poseti oko 500 ljudi, a uvođenje nove ponude verujemo da će taj broj povećati na oko 2.000. Na ovaj način uspeli bismo u potpunosti da oblikujemo jedan zanimljiv izlet i dobijemo potpuno novi turistički proizvod konkurentan i na međunarodnom tržištu“ – rekao je Bogojević.

Besplatna auto-sedišta za decu u Somboru, prijava do petka u podne

Preuzmite android aplikaciju.