Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

„Вече са Желимиром Жилником“ сутра у Културној станици Буковац

Догађај под називом „Вече са Желимиром Жилником“ одржаће се у среду 24. маја од 20.00 часова у простору Културне станице Буковац.
Фото: PrtSc/KС Буковац

Посетиоце очекује пројекција филма „Журнал о омладини на селу, зими“ у трајању од 15 минута из 1967. године. Поред пуштања пројекције, очекује вас и гостовање учесника на филму као и режисера. Након разговора са гостима следи приказ филма „Плацмајстори“ из 1977. године у трајању од 30 минута.

Нешто више о филму „Журнал о омладини на селу, зими“:

Овај документарни филм је снимљен у селима у околини Новог Сада – Буковцу, Крчедину и Футогу. Камера ставља фокус на младе људе, у њиховом слободном времену – у винским подрумима, на игранкама, по сеоским улицама, у кафанама. Учесници су духовити и енергични младићи и девојке, веселе се, али би ипак желели и да буду негде другде.

Сценарио и режија: Желимир Жилник
Сниматељ: Михајло Јовановић – Цига
Тон мајстор: Драган Станојевић
Монтажа: Драган Митровић, Слободан Младеновић
Продукција: Неопланта филм, Нови Сад

Нешто више о филму „Плацмајстори“:

Шабачки вашар – највећи тог типа у Југославији – је балканска светковина, која траје три дана и три ноћи. Куповина и продаја стоке, аутомобила, одеће, вина и ракије, у хаотичном окружењу музичких група, певача и трубача. Ту је и циркус са лавовима и слоновима, мађионичарима, врачарама, шибицарима, и преварантима. Документарни филм показује и рад домаћина вашара – плацмајстора који изнајмљују парцеле трговцима и забавним радњама и брину се за ред и мир на вашару.

Сценарио и режија: Желимир Жилник
Сниматељ: Љубомир Бечејски
Монтажа: Слободан Јандрић
Продукција: ТВ Нови Сад

Predstavljanje festivala „Dok’n’Ritam“ 1. juna u SKCNS Fabrika

Преузмите андроид апликацију.