Почетна > Свет
Свет

ЦИА позвала Русе који су вољни да шпијунирају да јој шаљу информације

Америчка обавештајна агенција ЦИА жели да зна истину о Русији и због тога је послала поруку Русима који би били вољни да шпијунирају за САД да пошаљу информације о руској економији или руководству, објавио је данас „Политико“.
Фото: Танјуг/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

„Да ли имате информације о економији или врху руководства Руске Федерације? Ступите у контакт са нама“, поручила је ЦИА на Телеграму, мрежи размену порука.

У видео снимку на руском језику објављеном на Телеграму, ЦИА циља на оне којима је доста живота у Русији у којој влада председник Владимир Путин.

„Да ли је ово живот о којем сам сањао?“ каже се у видеу који приказује мушкарца и жену, бирократа са гомилама папира на столовима, који су разочарани због живота код куће и на послу.

Клип се завршава тако што обоје контактирају ЦИА преко својих паметних телефона.

„ЦИА жели да зна истину о Русији и тражимо поуздане људе који знају и могу да нам кажу ту истину“, наводи агенција у саопштењу објављеном уз видео.

ЦИА позива Русе да „безбедно контактирају“ агенцију преко линка на шифрованом претраживачу „Тор“ који такође омогуц́ава приступ дарк вебу.

Обавештајна служба САД тражи људе из различитих средина који раде у војсци, обавештајној служби, дипломатији, науци или технолошком сектору.

Према речима неименованог званичника ЦИА, кампања на друштвеним мрежама је фокусирана на Телеграм јер је то главно средство које Руси користе за размену информација о низу тема, укључујуц́и политику, али и рат у Украјини.

Ruska hipersonična raketa Kinžal uništila američki PVO sistem Patriot u Kijevu

Преузмите андроид апликацију.