Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пилећи рижото са поврћем

Ароматични пилећи рижото је одличан избор за лаган и здрав ручак. Да бисте добили укусан и кремаст рижото, важно је промешати и проверити количину воде и саму кување пиринча.
Фото: Pixabay/jonathanvalencia5
Састојци:
  • 700 грама пилетине (бело месо и/или пилећи бутови без костију)
  • 300 грама пиринча
  • 1 црвени лук
  • 2 средње шаргарепе
  • 200 грама смрзнутог грашка
  • 1 литар воде
  • 2 кашичице Вегете
  • 1/2 кашичице соли
  • прстохват зеленог бибера
  • прстохват белог лука у гранулама
Припрема:

Црни лук ситно исецкати и ставити на загрејано уље. Сачекајте да мало омекша и додајте ситно исецкану шаргарепу и грашак. Пилетину исећи на ситне комаде и додати лук и поврће да се све заједно динста. Сипајте са шест децилитра воде, промешајте, поклопите и оставите да се крчка око пола сата. Након 30 минута кувања, пилетини и поврћу додајте пиринач и све промешајте. Ако је потребно, додајте воду да покрије све састојке. Додајте зачине и повремено мешајте да се пиринач не лепи. Све заједно кувајте још 20-30 минута.

Пријатно!

Ovo su najgori delovi piletine! Izbegavajte da ih jedete

Преузмите андроид апликацију.