Ако немате прикладан простор за складиштење кромпира, овај трик решиће проблем пребрзог клијања.

Уколико се кромпир налази на светлом и влажном месту, он почиње да клија и брзо губи своју чврсту текстуру и препознатљив укус, па би требало да се држи на сувом и тамном месту, попут оставе или гараже, али немају сви ту могућност.
Ипак, постоји једноставан начин како да спречите пребрзо клијање, а потребна вам је само једна јабука, преноси „Lifehacker„.
Све што треба да урадите јесте да у посуду или џак кромпира додате једну јабуку, и то у средину. Јабука производи и испушта етилен, природни гас који спречава настанак корена и проклијавање кромпира.
Међутим, јабуке такође утичу на пребрзо сазревање другог воћа и поврћа, па их треба чувати даље од њих.
Кромпир ускладиштен с јабуком остаје чврст и без клица чак и након осам недеља, за разлику од кромпира који је остављен без јабуке, због чега су „углавном мекани, наборани и тужног изгледа“.
Преузмите андроид апликацију.