Почетна > Србија
Србија

Вучић: Апелујем да медији чекају проверене информације

Председник Србије Александар Вучић позвао је данас све медије да не користе непроверене информације, већ да чекају званичне информације надлежних и нагласио да „нико ништа не крије и да за тиме нема потребе“.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

„Јутрос око 8.20 сати је стигла пријава да се мушкарац наоружан аутоматском пушком креће између улица Војислава Илића и Господара Вучића. Случај је решен у 8.24 часова и дојава је била лажна. Али неко је чуо да је била пријава и на основу тога је измишљен цео догађај“, рекао је председник у свом обраћању у Председништву.

Вучић је поручио медијима да слушају надлежне, а не да се „туку са полицијом да уђу у школу“, односно приђу месту злочина.

„Слушајте шта кажу надлежни, а не да се тучете са полицијом да уђете у школу. Шта хоћеш да сликаш? Мртву децу, па да им истог секунда добију инфаркт најближи. Вичете на полицајце. Негде се зауставите, прекините са лажима, боље је да нешто не објавиш него да објавиш неистине и непроверене вести, 500 непроверених вести сам ноћас имао. Сачекај да добијеш папир, неће побећи нигде нажалост“, рекао је Вучић.

Он је додао да „ни ти монструми неће побећи нигде“ и да „никада неће изаћи“ и да то људи у Србији треба да знају, као и да ће бити правде.

„Правде ће бити, ни онај мали монструм, ни овај већи – по годинама само“, рекао је председник.

Вучић је рекао да је свестан да ће бити осуда да се он „меша“ у правосуђе, али да је пошто га већ називају свакаквим погрдним именима, то и небитно.

„А биће мешаш се у правосуђе, ионако сам диктатор, мајмун и стока и није проблем. Не, него ћете да убијате децу, и да се шетате. И кажете је ли, ви бисте нама децу да одузмете…. Колико сте несвесни онога каква је трагедија почињена у овој земљи“, рекао је председник.

Vučić: Razmatrani detektori metala u školama, ali ni oni ne bi pomogli

Преузмите андроид апликацију.