Тиквице су поврће која се брзо и лако припрема, а може се комбиновати са различитим јелима. Можете их послужити као прилог месу и риби или са њим направити главно јело.
Састојци:
- 2 тиквице
- 30 грама ренданог пармезана
- 30 милилитара свеже цеђеног лимуновог сока
- 2-3 чена белог лука
- 1 кашика путера
- со
- бибер
Припрема:
Тиквице оперите, осушите и исеците на танке колутиће. Очистите бели лук и исеците га на мање комаде. У тигању отопите путер и на њему пропржите бели лук и тиквице. Све заједно пржите уз мешање док поврће не добије златно-браон боју. Посолите и побиберите по жељи. Преко тиквица додајте рендани пармезан и лимунов сок. Послужите топло као прилог.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.