Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово је најнездравији начин припреме јаја!

Јаја су фантастичан извор многих есенцијалних хранљивих материја и вековима су била једна од основних намирница за доручак.
Фото: Pixabay/hudsoncrafted

Беланца су невероватан вегетаријански извор протеина, а жуманца су извор витамина и минерала, укључујући витамин А, Б12, селен, холин (важан за ћелијску структуру + функцију) и лутеин/зеаксантин.

Јаја су можда била лоше оцењена за ниво холестерола у прошлости, али сада знамо да њихово једење не подиже холестерол као што се раније мислило.

Међутим, ако желите да извучете максимум из својих јаја, препоручујемо вам да размислите о начину припреме пре него што почнете. Иако не постоји погрешан начин припреме јаја, постоје неке методе које су мање здраве од других.

Нутриционисти се апсолутно слажу да је најнездравији начин за прављење јаја пржење у превише уља на јакој ватри.

Зашто је најнездравији начин кувања јаја пржење на јакој ватри.

Иако је пржење јаја један од најпопуларнијих метода припреме јаја, то није нужно најздравији метод који можете изабрати.

То је зато што уље има висок садржај калорија и засићених масти. А путер је један од најгорих преступника. Ако пржите јаја на путеру, можете се супротставити неким од дивних здравствених предности јаја.

Јаја су природно богата протеинима и мало засићених масти, али чим додате путер у мешавину, засићена маст у вашем јелу је нешто што не желимо, јер су прекомерне засићене масти у исхрани блиско повезане са срчаним обољењима.

Смернице о исхрани Американаца 2020-2025 предлажу да се унос засићених масти задржи на мање од 10 процената укупних калорија дневно. Коришћење засићених масти у кувању јаја додаје значајне калорије у јело, као и нездраве масти које су повезане са повећаним ризиком од срчаних обољења.

Koliko često možemo da jedemo tunjevinu?

Преузмите андроид апликацију.