Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Једноставни трикови који ће вам помоћи да лако ступите у комуникацију

Од особе која вас занима затражите „малу услугу“. Та тактика позната је и као ефект Бенџамина Френклина, јер, када особа учини услугу некоме другоме, та особа јој се одмах више и свиђа.
Фото: Pexels/Fauxels

Животна саветница открила је неколико једноставних корака због којих ће вас други људи одмах заволети. Наиме, Франческа дели савете из психологије својим пратиоцима на ТikTok-у, а овог месеца је одушевила обожаватеље својим најновијим саветима.

Прво је предложила да од особе која вас занима затражите да учини „малу услугу за вас“.

Објаснила је да је та тактика позната као ефекат Бенџамина Френклина, психолошка теорија која сугерише да када особа учини услугу некоме другоме, да јој се та особа одмах више и свиђа.

Франческа је са својим пратиоцима поделила и како да примене ову теорију у стварном животу: „Реците тој особи: ‘Хеј, је л’ можеш да ми додаш со?’. Њихова подсвест ће тада мислити да им се свиђате јер раде услугу за вас“.

Фото: Pexels/Jopwell
Друго, она је подстакла своје пријатеље да људе увек зову њиховим именом. „Јако волимо да чујемо како нас неко зове именом, јер се због тога осећамо важнима и цењенима“, објаснила је.

 

Рекла је да ваља причекати неколико секунди пре него што одговорите на питање некој особи, јер ћете се због тога чинити бољим слушаоцем. „Уместо да одговорите одмах након што вам неко нешто каже, причекајте неколико секунди“.

„Због тога ће људи имати осећај као да стварно размишљате о ономе што ћете одговорити и чиниће им се да сте бољи слушалац“, испричала је.

Фото: Pexels/Karolina Grabowska

Њен видео – материјал прикупио је више од 715.000 лајкова и многи корисници ТikTok-a похвалили су њене методе. Међутим, нису се сви гледаоци сагласили с њеним саветима, а један корисник ТikTok-а је написао: „Ако људи оклевају пре него што ми одговоре, ја полудим“.

Ако некога заиста желите да импресионирате, Франческа каже да ће вам усклађивање говора тела и тона гласа помоћи у томе. „Кад разговарате с неким, покушајте да ускладите ваш говор тела и разговарајте истом јачином гласа и брзином као и они. Ово ће рећи њиховој подсвести да сте баш попут њих, што ће им се свидети“, рекла је.
Фото: Pexels/Fauxels

А ако желите да побољшате свој љубавни живот, Франческа има „у рукаву“ и неке подле трикове, какав је „ефеакт забрањеног воћа“.

„Увек желимо оно што не можемо да имамо. Дакле, морате да изградите ту замишљену блокаду између вас и особе која вам се свиђа, а она ће морати да је пређе како би дошла до вас. Реците јој: ‘Свиђаш ми се, али ми никад не бисмо могли бити заједно због мојих родитеља’ (или зато што радите на истом радном месту). Ово ће их изазвати и натерати да вас желе још више“, објаснила је.

 

Преузмите андроид апликацију.