Сочна посластица са укусом наранџе.
Састојци:
- 4 јаја
- 260 грама шећера
- 2 ванилин шећера
- 1,6 децилитар уља
- 1,5 децилитар цеђеног сока од поморанџе
- корица једног лимуна
- мало рума
- 1 прашак за пециво
- 330 грама меког брашна
Припрема:
Умутити јаја, шећер и ванилин шећер, па додати уље и исцеђени сок од поморанџе. Додајте корицу (од једног лимуна). Затим додајте мало рума, па на крају умешајте брашно помешано са прашком за пециво. Смесу сипајте у подмазан и брашном посут калуп за куглоф. Пеците на 180 степени 45 до 55 минута док лепо не порумене и лако се одвоје од ивица калупа. Куглоф послужите посут шећером у праху, а по жељи можете га прелити чоколадном глазуром од беле или црне чоколаде.
Пријатно!
Ne prosipajte vodu u kojoj se kuvao krompir: U jednoj situaciji će vam dobro doći!
Преузмите андроид апликацију.