У сусрет првомајском празнику, али и једној од највећих српских слава – Ђурђевдану, екипа портала НС Уживо обишла је месаре и маркете са месарама. Оно што смо констатовали је да цене осцилирају, а како нам месари кажу важно је купити квалитетно месо за добар роштиљ.
При помену првомајског празника, углавном прве асоцијације су роштиљ и добро дружење. Како бисмо вам олакшали увид у цене меса, донели смо актуелне цене најтраженијих месних производа.
За килограм свињског млевеног меса потребно је издвојити од 750 до 900 динара. За килограм готових ћевапа цене се крећу од 700 до 1130 динара. Готове пљескавице можете пронаћи по цени од 700 до 1150 динара, што зависи од произвођача. Свеже крменадле коштају од 630 до 834 динара. Врат од 660 до 830 динара. Кобасице има у више понуда. Ми смо забележили најтраженије, роштиљ кобасице коштају од 560 до 1000 динара. Пилеће груди коштају од 650 до 1.000 динара. Пилећи батаци коштају од 430 до 560 динара, док је за килограм крилаца потребно издвојити од 180 до 330 динара. Пилећи ражњићи коштају од 970 до 1300 динара, док је за свињске ражњиће потребно издвојити од 870 до 1070 динара. Килограм сланине свеже кошта од 540 до 750 динара.
Ако сте ипак више љубитељ паприкаша, свињско сецкано месо кошта од 750 до 960 динара.
Екипа НС Уживо, обишла је и пекаре с обзиром на то да је хлеб углавном неизоставан уз роштиљ. Хлеб кошта од 47 до 190 динара, ако сте ипак више љубитељ сомуна цена истих се креће од 50 до 70 динара. Продавци у пекари кажу да очекују велику потражњу купаца 30. маја, док поједини објекти неће радити 1. маја.
Šta se dešava poslednjeg petka u mesecu u Novom Sadu? (petak, 28. april)
Преузмите андроид апликацију.