Почетна > Србија
Србија

Вучић: Потребна су додатна улагања у туристичке капацитете око Фетислама

Председник Србије Александар Вучић је вечерас, током обиласка реконструисане тврђаве Фетислам у Кладову, предложио амбасадорки Немачке Анке Конрад да држава обезбеди половину неопходних средстава како би се финансирали додатни радови у том месту, који подразумевају повећање и побољшање туристичких капацитета, а да Немачка обезбеди другу половину.
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg

„Ово изгледа дивно. Него, да ви одредите половину, ми смо одредили шест милиона евра да дамо за бициклистичку и пешачке стазе од Рамске тврђаве до Великог Градишта, такође и за стазе у Новом Саду, као и Белој Цркви и Ковину, са банатске стране. Још ви да додате, а ми да додамо још и онда сви Немци да дођу да виде Дунав овде. Ево да се договоримо – ми пола ви пола“, рекао је председник амбасадорки.

Вучић је казао да је држава спремна да обезбеди половину потребних средстава и више од тога, јер је улагање у туризам веома значајно.

„Важно је шта ћемо да урадимо да приватни сектор привучемо. Када је приватни сектор заинтересован, онда смо решили. Морамо да имамо више људи у Кладову, људи чекају да понудимо бољи садржај, као и да и у Брзој Паланци направимо лепше плаже“, рекао је председник.

Vučić: Gradnja brze saobraćajnice do Golupca, biće nastavljena i do Brze Palanke

 

Преузмите андроид апликацију.