Početna > Svet
Svet

NGN platio Bakingemskoj palati ‘veoma veliku sumu’ nakon tužbe za hakovanje

Britanski princ Vilijam učestvovao je u rešavanju tužbe za hakovanje telefona protiv novinske kompanije NGN 2020. godine za “veoma veliku sumu“, nakon tajnog dogovora s Bakingemskom palatom, saopštili su danas advokati princa Harija.
Foto: Tanjug/Yui Mok/PA via AP

Princ Hari Vindzor, mlađi sin kralja Čarlsa, tužio je NGN Višem sudu u Londonu za višestruka nezakonita dela navodno počinjena za račun tabloida San i sada ugašenih Svetskih vesti, u vlasništvu NGN, od sredine 1990.- ih do 2016. godine, prenosi Rojters.

Rečeno je da se NGN nagodio sa Vilijamom “za veoma veliku sumu novca 2020. godine“

Preciznije, Hari je tužio odgovorne koji su radili na papirima za hakovanje telefona i pribavljanje privatnih podataka o njemu prevarom, uključujući i dobijanje broja socijalnog osiguranja njegove supruge Megan.

U podnesku u njegovo ime, Harijev pravni tim je saopštio da je postignut dogovor između NGN-a i „institucije“, odnosno Bakingemske palate, da se odlože bilo kakva potraživanja dok se ne reše drugi sporovi oko hakovanja telefona.

U dokumentu se citira Harijeva izjava u svojstvu svedoka u kojoj je princ rekao da je dogovor postignut da bi se “izbegla situacija u kojoj bi član kraljevske porodice morao da sedi kao svedok i prepričava konkretne detalje privatnih i veoma osetljivih galsovnih poruka koje su presretnute“.

Hari je rekao da je Bakingemska palata “želela da to izbegne po svaku cenu“, pošto nije smelo da se dozvoli da se reputacija dodatno uruši nakon objavljivanja detalja “intimnog telefonskog razgovora“ između Čarlsa i sadašnje kraljice Kamile, 1990-ih, kada je Čarls još uvek bio oženjen princezom Dajanom.

Bajden zvanično objavio kandidaturu za reizbor

Preuzmite android aplikaciju.