Чим се месо извади замрзивача, скоро га свако оставља на кухињском пулту како би се брже одмрзло. Али, како не би дошло до прекомерног размножавања бактрија важно је да имате неколико ствари на уму.
Никако не би требало месо да остављате дуже од 2-3 сата на собној температури. Рецимо, када се месо остави један дан на кухињској површини, може достићи температуру већу од 4 степена, што изазива огроман раст бактерија.
Поред тога, опција одмрзавања топлом водом није добра. Површински слој меса се брже одмрзава и улази у процес кувања под млазом вреле воде. Зато је хладнија вода бољи начин одмрзавања.
Још бољи начин је остављање меса у фружидеру да се одмрзне, уколико не журите. Потребно је да одстоји око 24 сата у фрижидеру, након чега постаје спремно за припрему.
Oprez, počinje sezona krpelja! Evo kako da sprečite ujede krpelja!
Преузмите андроид апликацију.