Почетна > Србија
Србија

Од данас нови портал за праћење извора финансирања пројеката локалних самоуправа

Стална конференција градова и општине (СКГО) успоставила је електронски Портал за праћење извора финансирања пројеката локалних самоуправа, који ће обухватати све јавне позиве међународних донаторских организација, као и републичких и покрајинских фондова.
Фото: Покрајинска влада

Сервис је бесплатан за све локалне самоуправе у Србији и од данас је доступан путем интернет презентације СКГО.

„У години обележавања 70 година од оснивања, а у склопу пружања додатне подршке локалним самоуправама у припреми и реализацији пројеката, Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије (СКГО) успоставила је електронски Портал за праћење извора финансирања пројеката локалних самоуправа“, саопштила је СКГО.

Нови сервис, како се наводи, обухвата све јавне позиве међународних донаторских организација, као и републичких и покрајинских фондова који су доступни градовима, општинама и градским општинама за финансирање локалних пројеката.

„Овим путем СКГО жели да градовима и општинама у Србији олакша процес реализације пројеката у циљу континуираног развоја локалних заједница“, пише у саопштењу.

У периоду од 21. до 28. априла, сервис је доступан свим посетиоцима сајта СКГО, док ће након наведеног датума приступ имати само регистровани корисници из локалних самоуправа.

„Регистровани корисници имају на располагању прилагођену платформу за проналажење конкурса са ажурним и актуелним садржајима, путем које могу сазнати више о могућностима за пријаву на програме и пројекте који се тичу унапређења одређених области из надлежности локалне самоуправе“, наводе из СКГО.

Такође, додаје се да ће запосленима из градова и општина који буду регистровани као корисници администратори бити обезбеђена бесплатна подршка од стране СКГО, за коришћење сервиса.

Портал за праћење извора финансирања пројеката локалне самоуправе развијен је уз подршку Владе Швајцарске.

Приступ порталу могућ је путем сајта www.skgo.org – секција „Подршка градовима и општинама“ или путем линка http://www.skgo.org/strane/425%20.

Na prikazu snaga Vojske Srbije biće najviše tehnike do sada, u svim segmentima

Преузмите андроид апликацију.