Почетна > Србија
Србија

Селаковић: Михаило Обреновић сачинио неписано упутство како треба владати Србијом

Кнез Михаило Обреновић је на кристално јасан начин сачинио неписано упутство како треба владати Србијом, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић на отварању научног скупа „Кнез Михаило Обреновић владар, личност и дело“ у Београду.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Селаковић је навео да ће Михаило Обреновић остати упамћен као кнез који је имао визију. Који је поставио темељ многим важним променама у тадашњој Србији у којој је доста тога започео и остварио.

„Михаило Обреновић је био истински владар, ослободилац српских градова. Давалац коначног печата српској независности, утемељивач српске војске, песник, оснивач Народног музеја. Идејни творац Балканског савеза“, навео је јуче Селаковић.

Подсетио је да је Михаило Обреновић настрадао у 45. години. Да је иза себе имао тек једанаест година владавине – три у првом, осам у другом периоду. Додајући да су оба периода владавине једнако значајна по идејама којима се водио и визији Србије коју је имао.

Навео је да је Обреновић за време прве владавине вратио престоницу из свог родног Крагујевца у Београд. Да је владао чврсто и мудро, неретко спроводећи непопуларне мере. Да је био руковођен искључиво циљевима који су стварали услове за дугорочан напредак државе и општенародни препород.

Vučić na otvaranju fabrike Bizerba u Valjevu

 

Преузмите андроид апликацију.