Почетна > Свет
Свет

САД увеле санкције иранској компанији која наводно снабдева војне програме Ирана

САД увеле су данас санкције иранској компанији Пардазан Сyстем Намад Арман (ПАСНА) због, како се наводи, подршке коју је пружила иранском програму беспилотних летелица.
Фото: Pixabay/roberto_bellasio

Министарство финансија САД је у саопштењу навело да је увело санкције и шефу иранског система ПАСНА и његовим добављачима у Ирану, Малезији, Хонг Конгу и Кини, пренео је Ројтерс.

Он је оптужен да је одговоран за покушај избегавања санкција и да је користио лажне компаније како би тражио различите електронске компоненте од добављача са седиштем, првенствено, у Кини.

Реч је о најновијем удару Вашингтона на иранску индустрију беспилотних летелица, пише Ројтерс.

„Мрежа која је данас санкционисана набављала је робу и технологију за иранску владу и њену одбрамбену индустрију и програм беспилотних летелица“, навео је амерички подсекретар за тероризам при министарству финансија Брајан Нелсон.

Он је додао да ће министарство наставити да уводи санкције у вези са војним набавкама које доприносе регионалној несигурности и глобалној нестабилности.

Овим потезом замрзнута је сва америчка имовина оних који су погођени санкцијама, а свим Американцима је забрањена сарадња са њима.

Ostin: Ohrabrujemo Tursku i Mađarsku da ratifikuju članstvo Švedske u NATO

 

Преузмите андроид апликацију.