Почетна > Бизнис
Бизнис

Осигурање путника у Црној Гори 560 одсто више него у Хрватској, а 700 у односу на Србију

Црногорски превозници осигурање путника плаћају 560 одсто више него колеге у Хрватској и 700 одсто више него што то чине они у Србији, каже представник Кластер превоза Давор Докић.
Фото: WikimedinaCommons/ZivojinMisic

Цена осигурања по путнику у Црној Гори износи 11,60, у Хрватској два, а у Србији 1,60 евра.

Ђокић је гостујући у емисији Боје јутра ТВ Вијести рекао да су цене формиране након железничке несреће на Биочу, и да су исте за железничке, аутобуске и авио превознике, јер припадају истом пакету осигурања.

„Та премија је била чак и већа 12,60 евра, па смо интервенисали и смањили су за евро. Покушали смо више пута да се договоримо са Националним бироом осигуравача и Агенцијом за надзор осигурања да смање ову полису која је нама оптерећење за пословање, поготово након короне. Нисмо наишли на разумевање, пробали смо и преко Привредне коморе“, каже Докић.

„Један већи превозник који има 3.000 места плати премију 33.600 евра, колега у Хрватској плати 6.000 евра, а у Србији 4.800 евра. Чак су Хрвати дали могућност да се осигура збирно фирма, не по аутобусу, а онда вам ако имате 100 аутобуса, полиса излази 22 цента по човеку. То је нестварна разлика“, закључује Докић.

Sve informacije o obveznicama za restituciju na broj 011 3202 461

Преузмите андроид апликацију.