Рецепт за торту у којој ћете уживати.
Састојци:
- 100 грама листова бадема
- 200 грама млевених бадема
- 4 јаја
- 200 грама шећера
- 100 милилитра слатке павлаке
- 250 грама путера
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. На папир за печење распоредите 100 г листића бадема и запеците их мало у рерни – док не порумене.
Фил: Одвојити жуманца од беланаца. У шерпу ставити жуманца са 80 грама шећера и 100 милилитра слатке павлаке и загревати на тихој ватри, непрестано мешајући жицом, док не почне да се згушњава. Пазите да не проври. Када се крема згусне, охладите је тако што ћете тепсију ставити у већи плех напуњен хладном водом. Стално мешајте жицом док се фил не охлади. У охлађени крем миксером умутити путер. Ставите фил у фрижидер.
Кора: Умутити беланца и додати 120 грама шећера. Полако умешајте 200 грама млевених бадема. На већи плех ставите папир за печење и од теста формирајте правоугаоник. Пеците кору на 180 степени не дуже од 15 минута. Пажљиво уклоните папир и оставите да се кора охлади. Исеците кору на три дела. Покријте коре филом, а на крају целу торту прелијте остатком фила са свих страна. Поспите колач печеним листићима бадема.
Пријатно!
Zašto je nezdrava hrana tako primamljiva i kako joj odoleti?
Преузмите андроид апликацију.