Почетна > Свет
Свет

Макрон честитао Милатовићу избор за председника Црне Горе

Председник Француске Емануел Макрон честитао је Јакову Милатовићу избор за председника Црне Горе и поручио да недавно одржани избори отварају ново поглавље у црногорској историји од њене независности 2006. године и да званична Подгорица може да рачуна на пријатељство и подршку Париза.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„Желим Вам да пронађете пут националне слоге која је од суштинске важности за добро функционисање демократских институција и наставак процеса европских интеграција“, навео је Маркон, саопштено је из Покрета Европа сад.

Наводи се да је Макрон захвалио Црној Гори, НАТО савезници, на континуираној усклађености са ставовима Европске уније у погледу спољне политике.
„Надам се да ће се током Вашег мандата преговори о чланству у Европској унији значајно убрзати и да ће се усвојити реформе које су неопходне за владавину права и добро економско управљање. Можете рачунати на пријатељство и подршку Француске“.

Рекао је и да је Француска посвећена продубљивању билатералних односа са Црном Гором, посебо у области економије и безбедности, чему, како је навео, саведочи оснивање Центра за развој сајбер капацитета на западном Балкану (Ц3БО), за који се нада да ће брзо бити инаугурисан.

„У нади да ћу вас срести на маргинама Форума Глобсец у Братислави или приликом Самита у оквиру Европске политичке заједнице у Кишињеву, господине председниче, молим Вас да примите изразе високог уважавања“, написао је Макрон, наводи се у саопштењу.

Makron zadužio savetnika da s Kinom dogovori okvir za pregovore Kijeva i Moskve

Преузмите андроид апликацију.