Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта направити од јаја која остану после Ускрса, а да није мимоза салата?

Ево неколико предлога како да искористите преостала фарбана јаја.
Фото: Pixabay/WOKANDAPIX

Тешко је замислити ускршњу празничну трпезу без куваних јаја. Ако вам је досадило да их након празника „претворите“ у мимоза салату онда имамо решење за вас.

У кухињама Италије, Филипина и Пољске пронашли смо идеје како да се тврдо кувана јаја користе на нов и занимљив начин.

Од куваних јаја направите слану торту

Торта Паскуалина је италијанска слана торта направљена од блитве, рикоте и куваних јаја. Верује се да је прва оваква торта направљена у Лигурији на северу Италије у 14. веку када је кувана са веома скромним састојцима. С обзиром на то да обичан народ у то време није имао приступ великим количинама меса или пшенице од доступних састојака смислили су алтернативу за пуњење.

Испохујте тврдо кувана јаја

Квек-квек је веома популарна филипинска улична храна. Ово су тврдо кувана препелица јаја у лаганом тесту, пржена у дубоком уљу и сервирана са слатко-киселим сосом.

Супа од куваних јаја

После вечери у којој се попило неколико превише пића, Пољаци посежу за супом након бурне ноћи. Реч је о густој супи од ферментисаног раженог брашна са додатком кромпира, кобасица и куваних јаја, која се спрема претходне ноћи, а затим се по потреби догрева.

Направите пицу од куваних јаја

Шта Италијани једу за Ускрс? Многи људи у Италији након поста прво поједу пицу. Реч је о јелу сличнијем сланој пити него пици, која је пуњена стварима које су биле забрањене током поста, од свињске масти која се ставља у тесто до великих количина сира, јаја, саламе и пршуте. На све то можете додати и кувана јаја.

Da li znate zašto za Uskrs jedemo šunku, jaja i jagnjetinu?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке