Почетна > Србија
Србија

За Програм подстицања регионалног раста у овој години 325 милиона динара

На данашњој седници Владе Србије, на предлог Кабинета министра за равномерни регионални развој, усвојен је Програм подстицања регионалног раста у Србији у 2023. години, за који су опредељена средства у износу од 325,1 милион динара.
Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

Овај документ има за циљ системску подршку подстицању регионалног развоја на целој територији Републике Србије, повезивање, координацију и усклађивање регулативе, институција и активности владе и јединица локалних самоуправа, као и свих других релевантних актера, саопштено је из Кабинета министра за равномерни регионални развој.

Програм ће, на адекватан начин, омогућити планирање и спровођење политике регионалног развоја, на основу развојних докумената на републичком, регионалном и локалном нивоу.

Предвиђено је и отварање Јавног позива за суфинансирање пројеката јединица локалне самоуправе, које ће на овај начин моћи да кандидују своје пројекте.

Програмом су дефинисане области, услови, начин конкурисања, као и критеријуми утврђивања предлога за расподелу средстава, а одређен је и рок за подношење пријава, наведено је у саопштењу.

Kisić: Cilj izrade strategije o starenju stvaranje uslova za bolji život starijih

 

Преузмите андроид апликацију.