Почетна > Свет
Свет

Кина поново увела ограничења за путовања у иностранство

Кинески званичници најавили су нова ограничења путовања у иностранство, ограничавајући издавање пасоша и других докумената, осим у „ургентним“ околностима, док држава покушава да обузда све већи број нових случајева заразе Ковидом-19.
Фото: Unsplash/Jason_Yuen

Све су оштрија и домаћа ограничења у целој земљи.

Обновљени напори за смањење ширења коронавируса уследили су након што је земља забележила највећи број нових дневних инфекција у у последњих неколико месеци.

Мање битна и не-примарна путовања у иностранство биће ограничена, а званичници ће обуставити издавање пасоша или излазних докумената, изјавио је Лиу Хаитао из Националне управе за имиграције на брифингу за новинаре.

У среду је Кина забележила 71 нови домаћи случај заразе што је највећи број од јануара. Званичници у бројним градовима спровели су масовно тестирање и увели локално закључавање како би спречили брзо ширење вируса.

Кинески званичници рекли су да су епидемију пратили од путника на лету из Москве који се затим проширио на чистаче у Нањингу и у локалну заједницу.

С обзиром да је од средине јула у Кини пријављено укупно 500 нових случајева заразе, у неким областима поново је уведен низ домаћих ограничења, укључујући затварање транспортних чворишта и издавање налога за боравак код куће како би се спречило распрострањење епидемије која би могла да прети затрпавањем медицинских установа.

Од како су уведена ограничења, кинеска железница је почела да нуди потпуне рефундације за све карте купљене пре 4. августа како би се обесхрабрила мобилност, говорећи онима који морају да путују да предузму одговарајуће мере предострожности против вируса. Кинеска власт за цивилно ваздухопловство затражила је од домаћих авиопревозника да обезбеде потпуне рефундације за све летове у периоду од среде до краја месеца како би се носили са мерама превенције и контроле Ковида-19. Потенцијални путници који одлуче да не путују могу да поврате новац у било ком тренутку пре полетања авиона, наводи агенција.

 

Преузмите андроид апликацију.