Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Програмски лук „Дунавско море“ Европске престонице културе

Представљање културног наслеђа и очување природних богатстава једне од највећих европских река, чине основну идеју овог програмског лука.
Фото: PrtSc/novisad_2022/Instagram

Спајањем уметности и екологије, Дунавско море нам доноси уметничке програме као позив на акцију за очување и бригу о Дунаву, али нас и упознаје са наслеђем земаља кроз које Дунав протиче.

Фото: PrtSc/Нови Сад 2022

Павиљон Обала и Дунавско венчање су два велика програма која нам откривају скривена дунавска места, приређују концерте у приобаљу, упознају са историјом дунавске регије и представљају нам симбол Новог Сада у другачијем светлу.

У наредним месецима наставља се најава програма за 2022. годину. Целокупна програмска књига пројекта биће објављена у октобру ове године.

ПРОГРАМСКЕ ЦЕЛИНЕ:

Павиљон Обала

Позив за очување животне средине кроз серију концерата и уметничких и еколошких интервенција.

Дунавско венчање

Представљање културног наслеђа Војводине и дунавског слива. Спајањем традиције и савремене уметности, повезују се обале и културе дунавске регије.

За историју Новог Сада и оно што је овај град данас жене су имале кључне улоге. Баш зато се програмски лук Хеорине бави женским стваралаштвом, подстицањем и промовисањем женске културе, уметности и стварлаштва.

 

Преузмите андроид апликацију.